Zmiana, czy trwanie? Oto jest pytanie!

Olga Kozierowska wystąpiła na Światowym Zjeździe Absolwentów UW. Obejrzyj nagranie!

13 maja 2016 roku na Uniwersytecie Warszawskim odbył się Światowy Zjazd Absolwentów uczelni. Jedną z imprez zjazdu była konferencja „Jestem z UW” w formacie TED Talks, podczas której wystąpiła Olga Kozierowska, bizneswoman, dziennikarska, trenerka biznesu i założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką.

Kim jest Olga Kozierowska?
To bizneswoman, dziennikarka, trener biznesu i ekspertka od życiowych zmian. Sama ma ich za sobą wiele. Z muzyka stała się ekonomistką, studiując na uczelniach w Anglii i Holandii. Zrobiła karierę w korporacjach w regionie Europy Środkowo Wschodniej, a następnie porzuciła bezpieczną przystań, by zrealizować swoje marzenia. Stworzyła Sukces Pisany Szminką – pierwszą w Polsce organizację oraz portal internetowy, które kompleksowo wspierają przedsiębiorczość kobiet. Prowadzi autorską audycję „Sukces pisany szminką" na antenie RMF Classic. Stworzyła Power Show – połączenie monodramu z mową motywacyjną, stand-upem i inspiracją muzyczną. Jest autorką wielu publikacji oraz książki pt. Sukces Pisany Szminką. Wcześniej związana z TVN24 i TVP2, gdzie prowadziła autorskie programy dedykowane kobietom. Laureatka wielu prestiżowych nagród, także międzynarodowych: ,,Women of Consequence 2013”, „Pozytywistka Roku 2013” „Dziennikarz Roku 2011” za wspieranie rozwoju przedsiębiorczości. Trafiła na listę „50 Kobiet Polskiego CSR 2013” oraz w 2014 roku do grona 25 liderów Polski na przyszłe 25 lat! Jest mamą trójki dzieci.

Czy szklany sufit jeszcze istnieje?

Olga opowiada o kobiecych barierach zawodowych, kobiecej karierze i wspieraniu przedsiębiorczych kobiet.