Jak dokonać zmiany?

Czy każda zmiana jest na lepsze? Jak postrzegać zmiany? Przeczytaj wywiad, którego udzieliła Olga Kozierowska dla Polish Professional Women in the Netherlands.

,,Duże zmiany nigdy nie są efektem chwili, szczególnie w sytuacji gdy można wygrać wszystko albo nic. Do myślenia o tym, co tak naprawdę chcę od życia, zmusiła mnie trochę sytuacja zawodowa. W wieku 30 lat zarządzałam marketingiem i komunikacją w 14 krajach. Przestałam tworzyć, zaczęłam kontrolować. Bardzo dużo podróżowałam, miałam małe dziecko... Wtedy nadszedł moment refleksji i pytanie: „Dokąd zmierza Olga Kozierowska, ile jest jej w tym co robi?“ I okazało się, że niewiele." - opowiada Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką.

Kim jest Olga Kozierowska?
To bizneswoman, dziennikarka, trener biznesu i ekspertka od życiowych zmian. Sama ma ich za sobą wiele. Z muzyka stała się ekonomistką, studiując na uczelniach w Anglii i Holandii. Zrobiła karierę w korporacjach w regionie Europy Środkowo Wschodniej, a następnie porzuciła bezpieczną przystań, by zrealizować swoje marzenia. Stworzyła Sukces Pisany Szminką – pierwszą w Polsce organizację oraz portal internetowy, które kompleksowo wspierają przedsiębiorczość kobiet. Prowadzi autorską audycję „Sukces pisany szminką" na antenie RMF Classic. Stworzyła Power Show – połączenie monodramu z mową motywacyjną, stand-upem i inspiracją muzyczną. Jest autorką wielu publikacji oraz książki pt. Sukces Pisany Szminką. Wcześniej związana z TVN24 i TVP2, gdzie prowadziła autorskie programy dedykowane kobietom. Laureatka wielu prestiżowych nagród, także międzynarodowych: ,,Women of Consequence 2013”, „Pozytywistka Roku 2013” „Dziennikarz Roku 2011” za wspieranie rozwoju przedsiębiorczości. Trafiła na listę „50 Kobiet Polskiego CSR 2013” oraz w 2014 roku do grona 25 liderów Polski na przyszłe 25 lat! Jest mamą trójki dzieci.

Jak zaakceptować zmiany

Czy małe kroki mogą doprowadzić nas do wielkiej zmiany? Jak znaleźć w sobie siłę i wytrwałość, by działać? Przeczytaj wywiad z Olgą Kozierowską.