Wystartowała VIII edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Sukces Pisany Szminką, przy współpracy z PwC, po raz kolejny nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Właśnie wystartowała VIII edycja konkursu Bizneswoman Roku.

Konkurs Bizneswoman Roku, niezmiennie od 7 lat, z ogromnym powodzeniem nagradza kobiety sukcesu. Otwiera przed nimi możliwości rozwoju, pozyskania partnerów biznesowych oraz inwestorów. Nagłaśnia ich sukcesy na skalę ogólnopolską i tworzy sieć kobiecego networkingu.

W ósmej edycji konkursu pojawiają się dwie nowe kategorie: Kobieta w Nowych Technologiach, której partnerem jest firma IGT Poland oraz Pomysł na Start, kategoria której partnerem jest Coca Cola.

Kategoria Pomysł na Start została stworzona w celu aktywizacji i wsparcia lokalnych biznesów. Uczestniczki tej kategorii będą miały szanse starać się o dofinansowanie swojego pomysłu na biznes.

Kobieta w Nowych Technologiach zyskała w tym roku miano odrębnej kategorii. Do tej pory było to specjalne wyróżnienie. ,,Wierzę, że poprzez takie inicjatywy jak konkurs Bizneswoman Roku i prezentowanie sukcesów Pań, które wspaniale sobie radzą w obszarze nowych technologii, z roku na rok dysproporcje w zatrudnieniu kobiet i mężczyzn w naszej branży będą malały.” - przekonuje Jarosław Dąbrowski, Członek Zarządu i Dyrektor ds. Technologii w Grupie IGT Poland.

Pozostałe kategorie to:
- Sukces w Korporacji,
- Moja Firma - dochody powyżej 4 mln złotych,
- Moja Firma - dochody poniżej 4 mln złotych,
- Start-up Roku,
- Działalność Społeczna.

Jak co roku, przyznana zostanie nagroda specjalna ,,Bizneswoman Publiczności”. Laureatka zostanie wyłoniona w drodze głosowania internautów.

Celem konkursu jest uhonorowanie przedsiębiorczych i kreatywnych kobiet realizujących ambitne projekty, nagłośnienie ich sukcesów, wsparcie w pozyskaniu partnerów biznesowych oraz inwestorów. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli płci pięknej w życiu gospodarczym naszego kraju.

,,Przyszłość niewątpliwie należy do firm, które prowadzą politykę zatrudniania w duchu różnorodności, dostrzegając wyjątkowe umiejętności kobiet w biznesie i korzyści z nich płynące. Jako firma stawiająca na różnorodność i przeciwdziałanie wykluczeniu z wielką radością wspieramy konkurs Bizneswoman Roku i zachęcamy do licznego w nim udziału." – mówi Bartosz Ciołkowski, dyrektor generalny polskiego oddziału Mastercard Europe.

Udział w konkursie jest całkowicie bezpłatny. Do 30 listopada 2016 roku należy wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się na oficjalnej stronie konkursu. Każdy ma także możliwość nominowania kobiety, którą uważa za godną zdobycia tytułu Bizneswoman Roku w wybranej kategorii. Nominacje należy nadsyłać na adres konkurs@bizneswomanroku.pl lub wypełnić formularz na stronie www.bizneswomanroku.pl.

Konkurs składa się z dwóch etapów. Wstępnej selekcji dokonuje partner konkursu, a zarazem audytor – firma PwC. Do drugiego etapu zostają zaproszone finalistki, po trzy w każdej kategorii. Wyboru laureatek dokonuje jury, w którego skład wchodzą czołowi przedstawiciele świata biznesu oraz reprezentanci największych firm w Polsce. Jury przewodniczy dr Irena Eris - twórczyni silnej i rozpoznawalnej na świecie marki, która przyczynia się do budowania pozytywnego wizerunku Polski.

Więcej informacji na: www.bizneswomanroku.pl

Organizator: Sukces Pisany Szminką
Partner strategiczny: Mastercard
Partner wspierający: IGT Poland
Partnerzy kategorii: Coca-Cola Poland Services, DPD Polska, Microsoft
Partnerzy: PwC, Teraz Polska, Program Executive MBA@UW, Business Link, J. Walter Thompson Group Poland, Inemo, Black Swan Fund
Patroni medialni: Dziennik Gazeta Prawna, Polki.pl, Radio ZET Chilli, Business in Brief, Startup Magazine, Polsat Cafe

Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Zapraszamy na: www.sukcespisanyszminka.pl

Bizneswoman_Roku.jpg

20150617_PROJEKT_BIZNESWOMAN_ROKU_Logo_negatyw.jpg

Informacja_prasowa_Rozpocz_cie_konkursu.docx

docx | 46 KB

_DSC2970.jpg

Bizneswoman_Roku_-_Coverphoto1.jpg

20150617_PROJEKT_BIZNESWOMAN_ROKU_Logo.jpg

Logo.jpg

Promuj sukcesy kobiet z Twojego miasta!

Nominując bizneswoman, menedżerki czy działaczki społeczne z danego regionu Polski, w VIII edycji prestiżowego konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku, przyczyniamy się do nagłośnienia regionalnych sukcesów Polek. Znasz kobietę sukcesu? Ty też możesz ją nominować!