Olga Kozierowska w jury Hackathon!

Hackathon to inicjatywa wspierające studentki uczelni biznesowych i technologicznych w tworzeniu i realizowanie własnych pomysłów na innowacyjne start-upy.

Hackathon to wydarzenie dla młodych kobiet organizowane w ramach Digital University przy współpracy z Global Summit of Woman. Przez dwa dni uczestniczki będą pracowały nad projektami startapowymi, tworzyły prototypy, a na koniec zaprezentują swoje projekty przed członkami jury. Uczestniczki mogą także liczyć na wsparcie doświadczonych mentorów. Zwycięscy Hackathon będą mieli niepowtarzalną okazję zaprezentować swój pomysł na biznes podczas Youth Forum na Global Summit of Women.

Olga Kozierowska z pozostałymi członkami jury już 5 czerwca zadecyduje o tym, kto zdobędzie nagrodę główną!

Kim jest Olga Kozierowska?
To bizneswoman, dziennikarka, trener biznesu i ekspertka od życiowych zmian. Sama ma ich za sobą wiele. Z muzyka stała się ekonomistką, studiując na uczelniach w Anglii i Holandii. Zrobiła karierę w korporacjach w regionie Europy Środkowo Wschodniej, a następnie porzuciła bezpieczną przystań, by zrealizować swoje marzenia. Stworzyła Sukces Pisany Szminką – pierwszą w Polsce organizację oraz portal internetowy, które kompleksowo wspierają przedsiębiorczość kobiet. Prowadzi autorską audycję „Sukces pisany szminką" na antenie RMF Classic. Stworzyła Power Show – połączenie monodramu z mową motywacyjną, stand-upem i inspiracją muzyczną. Jest autorką wielu publikacji oraz książki pt. Sukces Pisany Szminką. Wcześniej związana z TVN24 i TVP2, gdzie prowadziła autorskie programy dedykowane kobietom. Laureatka wielu prestiżowych nagród, także międzynarodowych: ,,Women of Consequence 2013”, „Pozytywistka Roku 2013” „Dziennikarz Roku 2011” za wspieranie rozwoju przedsiębiorczości. Trafiła na listę „50 Kobiet Polskiego CSR 2013” oraz w 2014 roku do grona 25 liderów Polski na przyszłe 25 lat! Jest mamą trójki dzieci.

Wystartowała VIII edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Sukces Pisany Szminką, przy współpracy z PwC, po raz kolejny nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Właśnie wystartowała VIII edycja konkursu Bizneswoman Roku.