Laureatka Bizneswoman Roku 2014 podbija Dolinę Krzemową!

Edyta Kocyk, jedna z laureatek VI edycji konkursu Bizneswoman Roku wyruszyła do Doliny Krzemowej. Wyjazd ten to nagroda specjalna za dokonania w branży nowych technologii. Została ona ufundowana przez partnera konkursu, firmę GTECH Poland (Grupa IGT). Podczas podróży do USA jako pierwsza w historii Polka wystąpienia w roli panelistki na prestiżowej konferencji „Health Technology Forum” na Uniwersytecie w Stanford.

Edyta Kocyk to współzałożycielka i prezeska firmy SiDLY sp. z o.o. inicjującej rozwój nowych usług w obszarze telemedycyny. Jej dokonania w 2014 roku zostały docenione przez członków jury konkursu Bizneswoman Roku, którego organizatorem jest Sukces Pisany Szminką. Podczas gali finałowej Edyta Kocyk zwyciężyła zarówno w kategorii Debiut Roku, jak i zdobyła tytuł Kobiety w Nowych Technologiach. Wyjazd do Doliny Krzemowej jest nagrodą ufundowana przez partnera konkursu GTECH Poland (Grupa IGT).

Podczas wyjazdu do Doliny Krzemowej Edyta Kocyk jako pierwsza w historii Polka otrzymała możliwość uczestnictwa w panelu dyskusyjnym podczas prestiżowej konferencji „Health Technology Forum”, która miała miejsce na Uniwersytecie w Stanford. Prezeska SiDLY w swoim wystąpieniu zwróciła szczególną uwagę na rolę kobiet w rozwoju branży medycznej. Dzięki swojej prezentacji nawiązała współpracę z renomowanym Uniwersytetem w Stanford, a sama firma zaczęła przyciągać uwagę inwestorów na rynku międzynarodowym.

Obecnie firma SiDLY podjęła decyzję o otwarciu nowego biura w San Francisco. Z każdym miesiącem działania na rynku amerykańskim coraz silniej zaznacza tam swoją obecność i rozwija współprace na skalę międzynarodową.

***

Prowadzisz własną działalność?
Realizujesz ciekawe projekty w swojej korporacji?
Działasz społecznie?
Ty też możesz zostać Bizneswoman Roku!
Już niebawem będzie można nadsyłać zgłoszenia do kolejnej edycji konkursu!
Więcej na www.bizneswomanroku.pl

***

Bizneswoman Roku to pierwszy ogólnopolski i jedyny stricte biznesowy konkurs dla przedsiębiorczych kobiet, w którym od siedmiu lat honorowane i doceniane są kobiety realizujące ambitne projekty zawodowe. Wyróżnienie, poza prestiżem i satysfakcją, jest także okazją do nagłośnienia ich sukcesów. Kobiety coraz odważniej zdobywają różne obszary świata biznesu. Rozwijają firmy na skalę międzynarodową, sięgają po najwyższe stanowiska w korporacjach, angażują się w prospołeczne inicjatywy. W dalszym ciągu jednak, nie są widoczne w mediach. Inicjatywa Bizneswoman Roku powstała, by to zmienić.

Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej na www.sukcespisanyszminka.pl

Laureatka_Bizneswoman_Roku_2014_podbija_Dolin__Krzemow__.docx

docx | 52 KB

20150617_PROJEKT_BIZNESWOMAN_ROKU_Logo.jpg

20150617_PROJEKT_SPS_Logo.jpg

Olga Kozierowska w jury Hackathon!

Hackathon to inicjatywa wspierające studentki uczelni biznesowych i technologicznych w tworzeniu i realizowanie własnych pomysłów na innowacyjne start-upy.