Pierwszy etap VII edycji konkursu Bizneswoman Roku zakończony!

18 grudnia zakończono przyjmowanie zgłoszeń do VII edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. W tym roku szczególną popularnością cieszyły się kategorie Debiut Roku i Moja Firma.

Celem konkursu jest uhonorowanie przedsiębiorczych i kreatywnych kobiet realizujących ambitne projekty, nagłośnienie ich sukcesów, wsparcie w pozyskaniu partnerów biznesowych oraz inwestorów. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli płci pięknej w życiu gospodarczym naszego kraju.

Wszystkie zgłoszenia przejdą zostaną sprawdzone pod względem formalnym i ocenione przez audytora konkursu - firmę PwC. Już w styczniu dowiemy się, które z kandydatek znajdą się w prestiżowym gronie finalistek. Do drugiego etapu w każdej kategorii zostanie zaproszonych 5 kandydatek.

Panie nagradzane są w czterech kategoriach głównych:
- Debiut Roku,
- Moja Firma ,
- Korporacja ,
- Działalność na Rzecz Innych Kobiet .

Mają także szansę zdobyć nagrody specjalne:
- Kobieta w Nowych Technologiach,
- Bizneswoman Publiczności .

Wyboru laureatek w czterech głównych kategoriach dokona jury. W jego skład wchodzą czołowi przedstawiciele świata biznesu oraz reprezentanci największych firm w Polsce. Jury przewodniczy dr Irena Eris - twórczyni silnej i rozpoznawalnej na świecie marki, która przyczynia się do budowania pozytywnego wizerunku Polski.

Od VI edycji konkursu jury przyznaje również nagrodę specjalną: „Kobieta w Nowych Technologiach”, której patronem jest firma GTECH (Grupa IGT). Internauci podczas głosowania online na forbes.pl mają możliwość nadania tytułu „Bizneswoman Publiczności”.

Więcej informacji na: www.bizneswomanroku.pl

Organizatorzy: Sukces Pisany Szminką
Partner strategiczny: GTECH (Grupa IGT), PZU
Partnerzy: Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, PwC, Giza Polish Ventures, Stowarzyszenie Komunikacji Marketingowej SAR, Teraz Polska, Klub Polska Rada Biznesu, Instytut Monitorowania Mediów, Program Executive MBA@UW, Kancelaria OKW
Patroni medialni: Dziennik Gazeta Prawna, Polsat Cafe, Forbes.pl, Pierwszy Milion, Grupa Wirtualna Polska, Radio ZET Chilli, INN Poland

Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Zapraszamy na: www.sukcespisanyszminka.pl

Czym zaskoczą nas social media w 2016?

Co się stanie z vlogerami i blogerami? Jak będzie można wykorzystać Facebook Messenger, WhatsApp czy Snapchat w budowaniu swojego biznesu?