Dlaczego stereotypy przeszkadzają?

Podczas finałowej gali konkursu Sukcesu Pisanego Szminką Bizneswoman Roku Olga Kozierowska poruszyła temat kobiecego stereotypu.

Czemu stereotypy nam przeszkadzają?
Czemu powinniśmy je przełamywać?
Warto promować i wspierać kobiety przedsiębiorcze. Konkurs Bizneswoman Roku jest dowodem na to, że nie tylko mężczyźni odnoszą sukcesy w biznesie.
Posłuchajcie Olgi Kozierowskiej w wypowiedzi dla portalu kobieta.wp.pl

Kim jest Olga Kozierowska?
To bizneswoman, dziennikarka, trener biznesu i ekspertka od życiowych zmian. Sama ma ich za sobą wiele. Z muzyka stała się ekonomistką, studiując na uczelniach w Anglii i Holandii. Zrobiła karierę w korporacjach w regionie Europy Środkowo Wschodniej, a następnie porzuciła bezpieczną przystań, by zrealizować swoje marzenia. Stworzyła Sukces Pisany Szminką – pierwszą w Polsce organizację oraz portal internetowy, które kompleksowo wspierają przedsiębiorczość kobiet. Prowadzi autorską audycję „Sukces pisany szminką" na antenie Radia ZET CHILLI. Stworzyła POWER SHOW – połączenie monodramu z mową motywacyjną, stand-upem i inspiracją muzyczną. Jest autorką wielu publikacji oraz książki pt. Sukces Pisany Szminką. Wcześniej związana z TVN24 i TVP2, gdzie prowadziła autorskie programy dedykowane kobietom. Laureatka wielu prestiżowych nagród, także międzynarodowych: ,,Women of Consequence 2013”, „Pozytywistka Roku 2013” „Dziennikarz Roku 2011” za wspieranie rozwoju przedsiębiorczości. Trafiła na listę „50 Kobiet Polskiego CSR 2013” oraz w 2014 roku do grona 25 liderów Polski na przyszłe 25 lat!

Wybór to wolność

Dlaczego warto sięgać po więcej? Jak kierować własnym losem? O łączeniu sfery prywatnej z zawodową i nie tylko rozmawiała Olga Kozierowska w wywiadzie Joanny Niemyjskiej z Zielonej Linii.