Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes

O wspieraniu kobiet w biznesie, najnowszych wynikach badań Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką i stereotypach panujących w społeczeństwie opowiadała Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes.

"Jak zaczynałam, to wydawało mi się, że należy głośno mówić o kobiecym sukcesie i wzmacniać jego zaistnienie twardymi szkoleniami. A tu okazało się, że największym wyzwaniem kobiet była ich samoocena i stawianie sobie granic w głowie. Więc zaczęliśmy organizować szkolenia miękkie, wspierać je, motywować. Dziś, nawet jeśli uczymy kobiety zakładać własny biznes, to w każdym aspekcie jest pigułka psyche, bo najpierw trzeba się odważyć żeby go założyć, następnie oswoić pieniądz i potraktować go jako zasób, a na koniec poradzić sobie z różnymi wyzwaniami, wytrwać." - przyznaje Olga Kozierowska, współzałożycielka Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką.

Przeczytaj cały wywiad!

Kozierowska: Kobiety były zamykane w gettach marketingu i HR-u

Cyfrowy magazyn o ecommerce, technologii i marketingu

Olga Kozierowska i Ambasador Australii Paul Wojciechowski gośćmi Jarosława Kuźniara w „Onet Rano.”

„Tworząc bariery dla kobiet źle na tym wychodzimy”. O życiu zawodowym Polek i Australijek w porannym wydaniu programu Jarosława Kuźniara rozmawiała Olga Kozierowska i Paul Wojciechowski – Ambasador Australii w Polsce.
Olga Kozierowska w gronie Inspiratorów Biznesu 2017!

Współzałożycielka Fundacji  Sukcesu Pisanego Szminką – Olga Kozierowska, od wielu lat prowadząca działania wspierające kobiety w realizacji ich potencjału, znalazła się gronie nagrodzonych prestiżowym wyróżnieniem „Inspiratorzy Biznesu” 2017. Została doceniona między innymi za największy w Polsce program aktywizacji zawodowej kobiet Sukces TO JA, który Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką realizuje przy wsparciu The Coca-Cola Foundation.
Recenzja "Mój przyjaciel kryzys" na booksmylove.pl

"Każdy z nas w swoim życiu przechodzi kryzys, ale ilu z nas tak naprawdę umie sobie z nim poradzić? Ile osób przyznaje się, że miało kryzys? Czemu ciągle się go wstydzimy? Czemu załamujemy się, kiedy on nadchodzi?". Przeczytaj najnowszą recenzję książki "Mój przyjaciel kryzys"!
Kryzys to tylko przystanek...

Przeczytaj najnowszy wywiad z Olgą Kozierowską na łamach portalu aleteia.pl!

Ruszają kolejne warsztaty „Sukces TO JA” – Czas na Poznań!

12 stycznia 2018 r. w Poznaniu odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ramach programu „Sukces TO JA”. Program skierowany jest do kobiet chcących powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up.