Szukamy kobiet z pomysłami na biznes! W konkursie Bizneswoman Roku czeka dofinansowanie i mentoring.

Trwa konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Do 30 listopada czekamy na zgłoszenia kobiet w aż pięciu kategoriach. Jedną z nich jest Pomysł na Biznes, w której mogą zgłaszać się przedsiębiorczynie, które mają autorski i ciekawy biznesplan. Na najlepszy pomysł czekają atrakcyjne nagrody.

Konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku od 8 lat z ogromnym powodzeniem nagradza kobiety sukcesu. Otwiera przed nimi możliwości rozwoju, pozyskania partnerów biznesowych oraz inwestorów. Nagłaśnia ich sukcesy na skalę ogólnopolską i tworzy sieć kobiecego networkingu. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli kobiet w życiu gospodarczym Polski.

Także tych, które w biznesie stawiają pierwsze kroki – dopiero myślą o założeniu firmy lub właśnie ją założyły, a swój pomysł przełożyły już na biznesplan. Z myślą o nich powstała kategoria „Pomysł na biznes”, której partnerem jest Coca-Cola.

"Coca-Cola nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie wspiera rozwój zawodowy kobiet, zarówno w kontekście kariery jak i prowadzenia własnego biznesu. I choć często to własna działalność gospodarcza pozwala łatwiej godzin różne role, to – jak wynika z badań – Polkom brakuje odwagi i wiary w swoje umiejętności, aby otworzyć własną firmę. Chcemy być częścią inicjatywy, która nagradza kobiety za ich odwagę w podejmowaniu wyzwań i realizacji swoich pomysłów, dlatego jesteśmy partnerem kategorii „Pomysł na Biznes” – wyjaśnia Ania Solarek, dyrektor komunikacji i kontaktów zewnętrznych w Coca-Cola Poland Services.

Do konkursu można przystąpić na dwa sposoby:
1. Zgłaszając się samemu, a co za tym idzie wypełniając odpowiedni formularz znajdujący się na stronie konkursu i przesyłając go na adres konkurs@bizneswomanroku.pl.
2. Poprzez nominację osoby trzeciej, a następnie po otrzymaniu zawiadomienia od organizatora, wypełnienie i przesłanie odpowiedniego formularza na adres konkurs@bizneswomanroku.pl.

Co będzie brane pod uwagę?
Stworzenie innowacyjnego pomysłu na biznes, który odpowiada na potrzebę rynkową lub ją kreuje, efektywność planu wprowadzenia produktu/usługi na rynek (ocena modelu biznesowego). Dodatkowym atutem będzie pozytywny wpływ społeczny.

Dlaczego warto się zgłosić?
"Niesamowita inicjatywa, organizacja na najwyższym poziomie, grono specjalistów, którzy analizują Twój projekt, to tylko niektóre pozytywne aspekty konkursu Bizneswoman Roku. Do tego ogromny zastrzyk motywacji i docenienia, promocje projektu w mediach i znalezienia się w gronie kobiet, które chcą i walczą o swoje — to wydarzyło się po moim wyróżnieniu w konkursie. Pozyskaliśmy nowych partnerów zarówno biznesowych, jak i medialnych, a personalnie dostałam wsparcie wielu cudownych kobiet" – opowiada Natalia Świrska, Bizneswoman Roku 2016 w kategorii Pomysł na Biznes.

"Gorąco zachęcam Panie, które planują lub właśnie zakładają swoją firmę i mają swój autorski biznesplan do wzięcia udziału w  konkursie. Na laureatkę kategorii czeka nie tylko tytuł, ale szansa zdobycia dofinansowania własnej działalności, mentoringu inwestycyjnego i profesjonalnych szkoleń" – dodaje Anna Solarek.

Kto ocenia?
Zgłoszenia będą oceniane pod kątem formalnym przez Deloitte, partnera merytorycznego konkursu, a później przez Lożę Ekspertów, która wyłoni finalistki. Zasiadają w niej ludzie z doświadczeniem w biznesie, inwestorzy: Kinga Stanisławska, Partner Zarządzający i Założyciel Experior Venture Fund, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, dyrektor PR i Komunikacji platformy nc+, Kamila Sidor, twórczyni Geek Girls Carrots, Jacek Aleksandrowicz, wiceprezes Business Link i Inkubatorów AIP oraz Maciej Sadowski, współzałożyciel i szef Fundacji Startup Hub Poland, Łukasz Grass, dziennikarz. O tym, kto zdobędzie tytuł Bizneswoman Roku zdecyduje Jury pod przewodnictwem dr Ireny Eris.

Udział w konkursie jest całkowicie bezpłatny. Kandydatki, które zgłaszają się same lub nominowane są przez osoby trzecie do 30 listopada 2017 roku muszą wypełnić formularz zgłoszeniowy i przesłać go na adres konkurs@bizneswomanroku.pl

Formularze, regulamin i informacje o kategoriach znajdują się na stronie: https://bizneswomanroku.pl
SPS_BWR17_1160x420_1_v12.png
Organizator: Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką
Partner strategiczny: Mastercard
Partner wspierający: IGT Poland
Partnerzy kategorii: Coca-Cola Poland Services, DPD Polska, Microsoft
Partner merytoryczny: Deloitte
Partnerzy: Ambasada Australii, Teraz Polska, Program Executive MBA@UW, Business Center Club, BCC, Vital Voices
Patroni medialni: Polsat Cafe, Radio ZET Chilli, Magazyn Brief, Uroda Życia, Polki.pl, Sukces Pisany Szminką
Fundacja-logo.jpg
Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką jest największą społecznością kobiet przedsiębiorczych w Polsce. Jej misją jest kompleksowe wspieranie kobiet, dostarczanie im fachowej wiedzy niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego oraz motywowanie ich do podejmowania odważnych działań i spełniania marzeń. Współzałożycielkami fundacji są: Olga Kozierowska oraz Olga Zarachowicz. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl

Szukamy przedsiębiorczyń z Twojego regionu! Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku.

Już po raz 9. nagradzamy sukcesy przedsiębiorczych Polek. Jak co roku, zależy nam, by dotrzeć do przedsiębiorczyń działających w różnych regionach Polski. Chcemy pokazać różnorodność biznesów tworzonych przez kobiety, ich zasięg i osiągnięcia. Wierzymy, że będzie to insp
Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Zgłoszenia przyjmowane są do 30 listopada 2017 r. Kandydatki do tytułów Bizneswoman Roku w kategoriach konkursowych mogą zgłosić się same lub zostać nominowane przez osoby trzecie.. W
Znamy już laureatki Bizneswoman Roku 2016

9 marca, podczas uroczystej gali w Budynku Senator, ogłoszono wyniki ósmej edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Wśród nagrodzonych znalazły się założycielki i menedżerki z takich firm jak Deloitte, Plastwil, Whisbear, Nestmedic, PelviFly czy Ada. Przyznano także nagrody specjalne za wybitne osiągnięcia. Otrzymały je Ewa Błaszczyk i prof. dr hab. inż. Jadwiga Sójka-Ledakowicz. Partnerem strategicznym konkursu jest Mastercard.
Zdecyduj, kto zostanie Bizneswoman Publiczności 2016!

Do 4 marca 2017 roku internauci zdecydują, która spośród 23 finalistek konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku dostanie statuetkę Bizneswoman Publiczności 2016. Każdy może oddać głos na swoją faworytkę na www.sukcespisanyszminka.pl/glosowanie. Tytuł przyznawany jest finalistce, która zdobędzie największą liczbę głosów. Wyniki plebiscytu online poznamy już 9 marca podczas gali finałowej konkursu.

A właśnie, że tak! #StaćMnieNaSukces – dlaczego kobiety wątpią w swoje prawo do sukcesu?

- To będzie początek rewolucji. Rewolucji w kobiecych głowach – zapowiada Olga Kozierowska, inicjatorka projektu. Ruszyła ogólnopolska  kampania  społeczna pod hasłem #StaćMnieNaSukces. Jej organizatorem jest Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką, a jej głównym celem uświadomienie kobietom,  że nazbyt często ulegają stereotypom, które ograniczają je w drodze do samorealizacji. W przedsięwzięcie zaangażowały się do tej pory, m.in.: Dorota Wellman, Grażyna Torbicka, Karolina Szostak, Małgorzata Marczewska, Agata Młynarska, Tatiana Mindewicz-Puacz, Magdalena Rigamonti, Paulina Smaszcz–Kurzajewska, Beata Tadla, Omenaa Mensah, Gabi Drzewiecka, Olga Kwiecińska i wiele, wiele innych kobiet. A to dopiero początek.