Laureatki VI edycji konkursu Bizneswoman Roku wybrane!

Znamy już nazwiska laureatek VI edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku.

Laureatka w kategorii Debiut Roku
Edyta Kocyk – Prezes i współzałożycielka spółki technologicznej SiDLY, działającej w obszarze telemedycyny, która zajmuje się konstruowaniem innowacyjnych urządzeń do teleopieki. Spółka uzyskała wiele wyróżnień na arenie międzynarodowej i otrzymała tytuł TOP10 najlepszej spółki ekosystemu Polski Przedsiębiorczej.

Wyróżnienie w kategorii Debiut Roku
Barbara Sołtysińska – współtwórca i Prezes Zarządu LifeTube, sieci partnerskiej YouTube (MCN) zrzeszająca wpływowych twórców video, którzy łącznie mają ponad 9 milionów subskrybentów i 50 milionów wyświetleń filmów miesięcznie.

Laureatka w kategorii Moja Firma
Ewa Filipiak – Prezes Zarządu firmy programistycznej IT-Trans, która tworzy elementy oprogramowania do sprzedaży biletów.

Laureatka w kategorii Korporacja
Dorota Raben - Prezes Zarządu Morskiego Portu Gdańsk S.A. Ekspertka z dziedziny logistyki i łańcuchów dostaw. Prekursorka budowy logistyki i „network-u” w transporcie drobnicowym krajowym i międzynarodowym. Specjalistka w restrukturyzacji i optymalizacji systemów zarządzania firmą.

Wyróżnienie w kategorii Korporacja
Joanna Makowiecka-Gaca – Prezes Zarządu Polimex-Mostostal SA. Specjalistka w restrukturyzacji przedsiębiorstw, projektach transformacyjnych oraz w zarządzaniu zmianą w dużych spółkach i holdingach.

Laureatka w kategorii Działalność na Rzecz Kobiet
Bianka Siwińska – Dyrektor Zarządzająca Fundacji Edukacyjnej Perspektywy. Dziennikarka, badaczka, twórczynii kampanii społecznych. Redaktor naczelna miesięcznika edukacyjnego Perspektywy i korespondentka Univerity World News. Twórczyni kampanii społecznych Dziewczyny na politechniki, Dziewczyny do ścisłych! oraz Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka!

Laureatka w Kategorii Nagroda Publiczności
Wioletta Jankielewicz – Prezes Zarządu firmy ALFATEC, która powstała w 2004 r. i dziś jest jednym z największych dostawców opakowań aluminiowych i papierowych dla branży piekarniczej, cukierniczej, masarniczej i gastronomicznej.