Szukamy przedsiębiorczyń z Twojego regionu! Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku.

Już po raz 9. nagradzamy sukcesy przedsiębiorczych Polek. Jak co roku, zależy nam, by dotrzeć do przedsiębiorczyń działających w różnych regionach Polski. Chcemy pokazać różnorodność biznesów tworzonych przez kobiety, ich zasięg i osiągnięcia. Wierzymy, że będzie to inspiracją dla innych kobiet oraz przyczyni się do nagłośnienia regionalnych sukcesów Polek.

Laureatki Bizneswoman Roku 2016

Konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku od 8 lat z ogromnym powodzeniem nagradza kobiety sukcesu. Otwiera przed nimi możliwości rozwoju, pozyskania partnerów biznesowych oraz inwestorów. Nagłaśnia ich sukcesy na skalę ogólnopolską i tworzy sieć kobiecego networkingu. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli kobiet w życiu gospodarczym Polski.

- Celem naszego konkursu jest nie tylko uhonorowanie przedsiębiorczych i kreatywnych kobiet realizujących ambitne projekty, ale przede wszystkim nagłośnienie ich sukcesów i wsparcie ich w pozyskaniu partnerów biznesowych oraz inwestorów. Zależy nam, żeby efekty konkursu były wymierne i konkretne, dając szansę na rozwój biznesu. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli kobiet w życiu gospodarczym naszego kraju i promowania polityki różnorodności – tłumaczy Olga Kozierowska, pomysłodawczyni konkursu i współzałożycielka Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką.

W poprzednich edycjach konkursu udało nam się nagłośnić osiągnięcia wielu wspaniałych kobiet z różnych regionów Polski. Oto trzy wybrane przykłady:

Izabella Wałkowska, prezes zarządu firmy Plastwil.
Plastwil to firma rodzinna i lider produkcji systemów przytwierdzeń szyn kolejowych i tramwajowych w Polsce z siedzibą w Ujściu. Od kiedy Izabella Wałkowska przejęła stanowisko CEO w firmie, stworzyła nową misję firmy, przekształciła spółkę, zdywersyfikowała produkcję, pozyskała nowych klientów, podwoiła park maszynowy, potroiła obrót handlowy oraz zwiększyła rentowność. Z sukcesem przeprowadziła otwarcie firmy na nowe sektory: do klientów firmy należą producenci urządzeń AGD oraz branża motoryzacyjna.
Izabella Wałkowska

Natalia Bogdan, założycielka i Prezes Zarządu ogólnopolskiej agencji rekrutacyjnej Jobhouse wywodzącej się z Trójmiasta, o międzynarodowym zasięgu.
Pod jej kierunkiem firma osiąga obroty za poziomie 10 mln złotych i znajduje zatrudnienie blisko 3000 osobom rocznie. Zespół Jobhouse realizuje projekty rekrutacyjne nawet z tak odległych zakątków świata jak Katar czy Malediwy. - My kobiety często robimy fantastyczne rzeczy, ale rzadko mamy odwagę, aby mówić o nich głośno. Zachęcam wszystkie panie, które prowadzą własne firmy, do pokazania światu swoich osiągnięć i nadsyłania zgłoszeń. W moim przypadku udział w konkursie Bizneswoman Roku 2016 i zdobycie nagrody publiczności był prawdziwą trampoliną do sukcesu – wzmocnił mój wizerunek eksperta, a także pozwolił pozyskać nowych klientów i stać się częścią wielu niesamowitych przedsięwzięć – mówi Natalia Bogdan, prezes Jobhouse.
Natalia Bogdan

Wioletta Jankielewicz, założycielka i prezes zarządu firmy Alfatec.
Rodowita poznanianka, absolwentka Wyższej Szkoły Bankowej. W 2004 roku założyła firmę Alfatec, która obecnie jest liderem na rynku opakowań. Największym jej osiągnięciem jest dla niej możliwość spełnienia się w wielu sferach życia: jako matka, kobieta i świetnie prosperującej firmy.

Więcej informacji na temat laureatek z poprzednich edycji można znaleźć na www.bizneswomanroku.pl

Kobiety nagradzane są w pięciu kategoriach głównych:
- Liderka w Korporacji,
- Moja Firma,
- Start-up Roku,
- Kobieta w Nowych Technologiach,
- Pomysł na Start.

W tym roku Organizator postanowił wprowadzić trzy nowe nagrody specjalne: Nauka i Biznes, Male Champion of Change oraz Influencerka Roku. Laureatka w ostatniej z nich zostanie wybrana przez internautów w głosowaniu online. Zostanie wręczona także nagroda specjalna – Grand Prix Kobieta Sztuki.

Do konkursu można przystąpić na dwa sposoby:
1. Zgłaszając się samemu, a co za tym idzie wypełniając odpowiedni formularz znajdujący się na stronie konkursu i przesyłając go na adres konkurs@bizneswomanroku.pl.
2. Poprzez nominację osoby trzeciej, a następnie po otrzymaniu zawiadomienia od organizatora, wypełnienie i przesłanie odpowiedniego formularza na adres konkurs@bizneswomanroku.pl.

Konkurs składa się z trzech etapów. Wstępnej selekcji dokonuje partner merytoryczny konkursu – firma Deloitte. Wyboru finalistek dokonują przedstawiciele Loży Ekspertów, składających się z kluczowych specjalistów w danych obszarach. O tym, kto zostanie laureatką w danej kategorii zadecyduje Jury, w którego skład wchodzą czołowi przedstawiciele świata biznesu oraz reprezentanci największych firm w Polsce. Jury przewodniczy dr Irena Eris.

Udział w konkursie jest całkowicie bezpłatny.

Kandydatki, które zgłaszają się same lub nominowane są przez osoby trzecie do 30 listopada 2017 roku muszą wypełnić formularz zgłoszeniowy i przesłać go na adres konkurs@bizneswomanroku.pl
Formularze, regulamin i informacje o kategoriach znajdują się na stronie: https://bizneswomanroku.pl

Organizatorzy: Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką
Partner strategiczny: Mastercard
Partnerzy kategorii: Coca-Cola Poland Services, DPD Polska, IGT Poland, Microsoft
Partner merytoryczny: Deloitte
Partnerzy: Ambasada Australii, Teraz Polska, Program Executive MBA@UW, Business Center Club, BCC, Vital Voices
Patroni medialni: Polsat Cafe, Radio ZET Chilli, Magazyn Brief, Uroda Życia, Polki.pl, Sukces Pisany Szminką

ORGANIZATOR

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką jest największą społecznością kobiet przedsiębiorczych w Polsce. Jej misją jest kompleksowe wspieranie kobiet, dostarczanie im fachowej wiedzy niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego oraz motywowanie ich do podejmowania odważnych działań i spełniania marzeń. Współzałożycielkami fundacji są: Olga Kozierowska oraz Olga Zarachowicz. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Fundacja-logo.jpg

Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Zgłoszenia przyjmowane są do 30 listopada 2017 r. Kandydatki do tytułów Bizneswoman Roku w kategoriach konkursowych mogą zgłosić się same lub zostać nominowane przez osoby trzecie.. W
Znamy już laureatki Bizneswoman Roku 2016

9 marca, podczas uroczystej gali w Budynku Senator, ogłoszono wyniki ósmej edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Wśród nagrodzonych znalazły się założycielki i menedżerki z takich firm jak Deloitte, Plastwil, Whisbear, Nestmedic, PelviFly czy Ada. Przyznano także nagrody specjalne za wybitne osiągnięcia. Otrzymały je Ewa Błaszczyk i prof. dr hab. inż. Jadwiga Sójka-Ledakowicz. Partnerem strategicznym konkursu jest Mastercard.
Zdecyduj, kto zostanie Bizneswoman Publiczności 2016!

Do 4 marca 2017 roku internauci zdecydują, która spośród 23 finalistek konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku dostanie statuetkę Bizneswoman Publiczności 2016. Każdy może oddać głos na swoją faworytkę na www.sukcespisanyszminka.pl/glosowanie. Tytuł przyznawany jest finalistce, która zdobędzie największą liczbę głosów. Wyniki plebiscytu online poznamy już 9 marca podczas gali finałowej konkursu.
Zmiany w gronie finalistek Bizneswoman Roku

Do finału w kategorii Moja Firma przychody powyżej 4 mln złotych wchodzi Natalia Bogdan – założycielka i Prezes Zarządu firmy Jobhouse.

Bezpłatne warsztaty Sukces TO JA w Trójmieście

26 października 2017 r. w Gdańsku odbędzie się bezpłatny warsztat dla kobiet w ramach programu „Sukces TO JA”. Program skierowany jest do kobiet chcących powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up.