Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Zgłoszenia przyjmowane są do 30 listopada 2017 r. Kandydatki do tytułów Bizneswoman Roku w kategoriach konkursowych mogą zgłosić się same lub zostać nominowane przez osoby trzecie.
Konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku 2017 wystartował

W IX edycji konkursu pojawiają się ważne nowości. Są to trzy kategorie, których stworzenie odpowiada zmianom zachodzącym w polskiej gospodarce. Pierwsza to Nauka i Biznes. W tej kategorii nominowane będą kobiety jednocześnie prowadzące projekty naukowe i realizujące działania z obszaru przedsiębiorczości.

Kolejna kategoria to Influencerka Roku. Tu nominowane będą wpływowe kobiety działające w sferze Internetu. Treści, które tworzą i prezentują powinny mieć pozytywny i znaczący wpływ społeczny lub biznesowy.  Laureatka w tej kategorii zostanie wybrana w głosowaniu internautów, które odbędzie się na www.sukcespisanyszminka.pl

Ostatnia nowość to kategoria Male Champion of Change. Kategoria, w której nominowani będą  mężczyźni realizujący działania na rzecz promowania różnorodności i budowania kultury włączającej, równości płci i wspierania kobiet w biznesie.

- Konkurs Bizneswoman Roku wciąż się rozwija, a nowe kategorie są tego wyrazem. Bacznie obserwujemy trendy i zmiany, jakie zachodzą w biznesowej rzeczywistości. Widzimy, że wciąż dużo mamy jeszcze do zrobienia, by potencjał kobiet był w pełni doceniony. To korzystne dla wszystkich, zwłaszcza dla stabilnego rozwoju polskiej gospodarki. Wiele badań i raportów pokazuje, że tylko biznes zbudowany na różnorodności i talentach kobiet oraz mężczyzn będzie w stanie sprostać wyzwaniom niedalekiej przyszłości – tłumaczy Olga Kozierowska, współzałożycielka Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką i pomysłodawczyni konkursu.

Pozostałe kategorie konkursu Bizneswoman Roku to:
- Liderka w Korporacji,
- Moja Firma,
- Start-up Roku,
- Kobieta w Nowych Technologiach,
- Pomysł na Biznes

W tym roku nagrodę Grand Prix otrzyma kobieta posiadająca niezwykłe osiągnięcia w dziedzinie sztuki. Nagrodę tę przyzna specjalne jury pod przewodnictwem Ewy Łabno-Falęckiej, Dyrektor ds. Komunikacji i Relacji Zewnętrznych Mercedes Benz.

- Nasze badania prowadzone na całym świecie, w tym w Polsce, potwierdzają, że kobiety nadal trafiają na większe bariery związane z rozwojem zawodowym i rozwojem własnego biznesu niż mężczyźni. Dlatego, jako firma, która działa w oparciu o kulturę włączania i różnorodności, z pełnym przekonaniem  drugi rok z rzędu zostaliśmy partnerem strategicznym konkursu Bizneswoman Roku, służącego wspieraniu utalentowanych kobiet w życiu zawodowym. Już teraz mocno kibicujemy wszystkim osobom, które będą nominowane w poszczególnych kategoriach IX edycji tej inicjatywy - mówi Marta Życińska, dyrektor marketingu w polskim oddziale Mastercard Europe.

Konkurs składa się z trzech etapów. Wstępnej selekcji dokonuje partner merytoryczny konkursu – firma Deloitte. Wyboru finalistek dokonują przedstawiciele Loży Ekspertów, składających się z kluczowych specjalistów w danych obszarach. O tym, kto zostanie laureatką w danej kategorii zadecyduje Jury, w którego skład wchodzą czołowi przedstawiciele świata biznesu oraz reprezentanci największych firm w Polsce. Jury przewodniczy dr Irena Eris.

Udział w konkursie jest całkowicie bezpłatny.

Kandydatki, które zgłaszają się same lub nominowane są przez osoby trzecie do 30 listopada 2017 roku muszą wypełnić formularz zgłoszeniowy i przesłać go na adres konkurs@bizneswomanroku.pl

Formularze, regulamin i informacje o kategoriach znajdują się na stronie: https://bizneswomanroku.pl

O KONKURSIE
Ogólnopolski Konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku od 8 lat nagradza przedsiębiorcze Polki. Otwiera przed nimi możliwości rozwoju, pozyskania partnerów biznesowych oraz inwestorów. Nagłaśnia ich sukcesy na skalę ogólnopolską i tworzy sieć kobiecego networkingu. Wszystko po to, aby przyczynić się do wzmocnienia roli kobiet w życiu gospodarczym Polski.

Organizatorzy: Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką
Partner strategiczny: Mastercard
Partnerzy kategorii: Coca-Cola Poland Services, DPD Polska, IGT Poland, Microsoft
Partner merytoryczny: Deloitte
Partnerzy: Ambasada Australii, Teraz Polska, Program Executive MBA@UW, Business Center Club, BCC, Vital Voices

ORGANIZATOR
Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką jest największą społecznością kobiet przedsiębiorczych w Polsce. Jej misją jest kompleksowe wspieranie kobiet, dostarczanie im fachowej wiedzy niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego oraz motywowanie ich do podejmowania odważnych działań. Współzałożycielkami fundacji są: Olga Kozierowska oraz Olga Zarachowicz.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl oraz bizneswomanroku.pl
Konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku 2017 wystartował!

BWR2017_Informacjaprasowa_startkonkursu.docx

docx | 48,7 KB

Szukamy kobiet z pomysłami na biznes! W konkursie Bizneswoman Roku czeka dofinansowanie i mentoring.

Trwa konkurs Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Do 30 listopada czekamy na zgłoszenia kobiet w aż pięciu kategoriach. Jedną z nich jest Pomysł na Biznes, w której mogą zgłaszać się przedsiębiorczynie, które mają autorski i ciekawy biznesplan. Na najlepszy pomysł czekają atrakcyjne nagrody.
Szukamy przedsiębiorczyń z Twojego regionu! Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku.

Już po raz 9. nagradzamy sukcesy przedsiębiorczych Polek. Jak co roku, zależy nam, by dotrzeć do przedsiębiorczyń działających w różnych regionach Polski. Chcemy pokazać różnorodność biznesów tworzonych przez kobiety, ich zasięg i osiągnięcia. Wierzymy, że będzie to insp
Znamy już laureatki Bizneswoman Roku 2016

9 marca, podczas uroczystej gali w Budynku Senator, ogłoszono wyniki ósmej edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Wśród nagrodzonych znalazły się założycielki i menedżerki z takich firm jak Deloitte, Plastwil, Whisbear, Nestmedic, PelviFly czy Ada. Przyznano także nagrody specjalne za wybitne osiągnięcia. Otrzymały je Ewa Błaszczyk i prof. dr hab. inż. Jadwiga Sójka-Ledakowicz. Partnerem strategicznym konkursu jest Mastercard.
Zdecyduj, kto zostanie Bizneswoman Publiczności 2016!

Do 4 marca 2017 roku internauci zdecydują, która spośród 23 finalistek konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku dostanie statuetkę Bizneswoman Publiczności 2016. Każdy może oddać głos na swoją faworytkę na www.sukcespisanyszminka.pl/glosowanie. Tytuł przyznawany jest finalistce, która zdobędzie największą liczbę głosów. Wyniki plebiscytu online poznamy już 9 marca podczas gali finałowej konkursu.