Aktywizujemy Warszawianki!

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej kobiet, realizowany przez Fundację Sukcesu Pisanego Szminką przy wsparciu Fundacji Coca-Cola w Atlancie. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić własną działalność.
W ramach wydarzenia odbędą się warsztaty w dwóch obszarach tematycznych :
- 28 września – Projekt: Dobra Praca - dla kobiet, które pragną wrócić po dłuższej przerwie na rynek pracy lub poszukują nowego miejsca zatrudnienia,
- 29 września – Projekt: Zyskowny Biznes – dla kobiet, które chcąc założyć własną firmę lub zadbać o jej rozwój na większą skalę.
Warsztaty poprowadzą:
Olga Zarachowicz - ekspertka z obszaru zarządzania zasobami ludzkimi. Ma 15 letnie doświadczenie w polskich i zagranicznych korporacjach w nadzorze obszaru HR. Autorka największych polskich restrukturyzacji.  Negocjatorka procesów zwolnień grupowych. Laureatka wielu nagród z obszaru Employer Branding. Współwłaścicielka odzieżowej marki Aqademia i współzałożycielka Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką.

Olga Kozierowska - bizneswoman, dziennikarka, trenerka biznesu. Uzyskała tytuł MAIBA, studiując na zagranicznych uczelniach w Anglii i Holandii. Zrobiła karierę w korporacjach w regionie Europy Środkowej i Wschodniej. Od 9 lat prowadzi własną firmę, rozwija projekty medialne, aktywnie wspiera kobiety w biznesie i nie tylko. Współzałożycielka Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką.
Warsztaty „Sukces TO JA” odbyły się już w 10 miastach Polski. Uczestniczyło w nich ponad 1 400 kobiet, a średnia ocena wydarzenia wyniosła 9,8 w skali do 10.

Dwudniowe bezpłatne warsztaty w ramach programu ,,Sukces TO JA” odbędą się już 28-29 września w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym przy ul. Bobrowieckiej 9, w godzinach 9:00 – 16:00. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Aby wziąć udział należy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.

Dla tych, którzy nie mogą skorzystać z Warsztatów, Fundacja oferuje bezpłatne KURSY ONLINE.  Są one dostępne na www.sukcestoja.pl
SUKCES_TO_JA_FUNDACJA_LOGO.jpg
Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką jest największą społecznością kobiet przedsiębiorczych w Polsce. Jej misją jest kompleksowe wspieranie kobiet, dostarczanie im fachowej wiedzy niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego oraz motywowanie ich do podejmowania odważnych działań i spełniania marzeń. Współzałożycielkami fundacji są: Olga Kozierowska oraz Olga Zarachowicz. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
foundation_2012_final.jpg
Fundacja Coca-Cola w Atlancie (The Coca-Cola Foundation) jest globalnym filantropijnym oddziałem The Coca-Cola Company. Od momentu powstania w 1984 r. Fundacja przyznała ponad 820 mln dolarów dotacji na wsparcie inicjatywy na rzecz społeczności i zrównoważonego rozwoju na całym świecie. Więcej na temat Fundacji: http://www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

_MGL8127.jpg

_MGL4136.jpg

grafika | 19 MB

_MGL7874.jpg

_MGL3698.jpg

SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg

SUKCES_TO_JA_FUNDACJA_LOGO.jpg

Informacja prasowa - warsztaty Warszawa_2017.docx

docx | 258 KB

Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Elblągu już 11 maja!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 11 maja w Hotelu Elbląg, odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami i praktykami biznesu dedykowane kobietom pragnącym założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Rzeszowie już 20 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 20 kwietnia w Hotelu Rzeszów, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Trójmieście już 7 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 7 kwietnia w gdyńskim hotelu Mercure, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

Wystartowała IX edycja konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku!

Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką nagrodzi najlepsze przedsiębiorczynie w Polsce. Zgłoszenia przyjmowane są do 30 listopada 2017 r. Kandydatki do tytułów Bizneswoman Roku w kategoriach konkursowych mogą zgłosić się same lub zostać nominowane przez osoby trzecie.
. W