Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

Published

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej kobiet, zainicjowany przez Sukces Pisany Szminką i firmę Coca-Cola. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić własną firmę.

W ramach wydarzenia odbędą się warsztaty w dwóch obszarach tematycznych :
- JA-biznes – odpowiadające na potrzeby kobiet planujących założyć własną działalność
- JA-kariera – opracowane z myślą o kobietach poszukujących pracy lub chcących ją zmienić.

Warsztaty poprowadzą przedsiębiorcy i praktycy biznesu oraz eksperci w dziedzinie rekrutacji i rozwoju karier. W programie także najnowszy Power Speech Olgi Kozierowskiej pt. „Mój Przyjaciel Kryzys”.

Warsztaty „Sukces TO JA” odbyły się już w Warszawie, Katowicach, Bydgoszczy, Radomiu, Krakowie, Trójmieście i Rzeszowie. Uczestniczyło w nich ponad 1000 kobiet z całej Polski, a średnia ocena wydarzeń wyniosła 9,8 w skali do 10.
_MGL4137 (1).jpg
Wielkopolska konferencja w ramach programu ,,Sukces TO JA” odbędzie się już 18 maja
na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu, w godzinach 8:30 – 16:30. Udział w konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Aby wziąć udział należy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.

Dlaczego ten rodzaj wsparcia jest tak potrzeby kobietom w Polsce? - Bardzo mocno wierzymy w potencjał kobiet. Jest to grupa z jednej strony nastawiona na rozwój, kształcenie się, z drugiej natrafiająca na rynku na szereg barier, z którymi muszą sobie radzić – przekonuje Olga Kozierowska, założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką.

Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy oraz szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe.
SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg
W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Ewa Foley ceniona promotorka pozytywnego życia, Marzena Chełminiak dziennikarka radiowa oraz life coach, Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Ewa Jarczewska-Gerc doktor nauk humanistycznych z Uniwersytetu SWPS, Dorota Stasikowska-Woźniak założycielka Dress for Success Poland, Jarosław Gibas socjolog, autor wielu książek z zakresu inteligencji emocjonalnej i psychologii rozwoju, Marcin Osman, przedsiębiorca i autor książek o biznesie m.in. ,,Biznes ci ucieka", Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”, Aneta Wątor ekspert od metody Keizen oraz Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką.
Untitled design (1).png
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

Copy as a Plain Text

Attachments