Życie jest jak wykres EKG

Raz jesteśmy nad kreską, raz pod nią. Kiedy wychodzimy na prostą? Jeżeli nadal macie w głowie wyobrażenie wykresu EKG, to nietrudno się domyślić, że wtedy, gdy jest już za późno – tak zaczyna swoją książkę „Mój przyjaciel kryzys” Olga Kozierowska. Przeczytaj osobisty wywiad o kryzysach i biznesie z założycielką organizacji Sukces Pisany Szminką.

"Staram się uświadamiać kobietom, że gen przedsiębiorczości mogą realizować na wiele różnych sposobów. Nie muszą wcale zakładać firmy. Ze swojego doświadczenia widzę, że kobiety chcą przede wszystkim być szczęśliwe. Jeżeli kobieta ma wysokie aspiracje i marzenia, ale rodzina i otoczenie będzie stało na drodze do tych pragnień, to będzie nieszczęśliwa. Z drugiej strony, jeśli będzie bardzo dużo pracowała, ale będzie tęskniła za dziećmi albo będzie samotna, to też tego szczęścia nie osiągnie. Uważam, że głównym celem nie powinno być odkrycie swojego potencjału, ale odkrycie, czego tak naprawdę pragniemy od życia. Ale uwaga, odpowiedź na to pytanie będzie się zmieniać, wraz z naszym rozwojem.  Swój sukces budujmy więc w oparciu o rozwój silnych stron, a nie o niwelowanie słabych." - przekonuje Olga Kozierowska w najnowszym wywiadzie dla portalu www.kobiecosc.info.

Przeczytaj całość wywiadu tutaj!

Olga Kozierowska: „Życie jest jak wykres EKG” [WYWIAD] - Kobiecość

Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes

O wspieraniu kobiet w biznesie, najnowszych wynikach badań Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką i stereotypach panujących w społeczeństwie opowiadała Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes.
Olga Kozierowska i Ambasador Australii Paul Wojciechowski gośćmi Jarosława Kuźniara w „Onet Rano.”

„Tworząc bariery dla kobiet źle na tym wychodzimy”. O życiu zawodowym Polek i Australijek w porannym wydaniu programu Jarosława Kuźniara rozmawiała Olga Kozierowska i Paul Wojciechowski – Ambasador Australii w Polsce.
Olga Kozierowska w gronie Inspiratorów Biznesu 2017!

Współzałożycielka Fundacji  Sukcesu Pisanego Szminką – Olga Kozierowska, od wielu lat prowadząca działania wspierające kobiety w realizacji ich potencjału, znalazła się gronie nagrodzonych prestiżowym wyróżnieniem „Inspiratorzy Biznesu” 2017. Została doceniona między innymi za największy w Polsce program aktywizacji zawodowej kobiet Sukces TO JA, który Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką realizuje przy wsparciu The Coca-Cola Foundation.
Recenzja "Mój przyjaciel kryzys" na booksmylove.pl

"Każdy z nas w swoim życiu przechodzi kryzys, ale ilu z nas tak naprawdę umie sobie z nim poradzić? Ile osób przyznaje się, że miało kryzys? Czemu ciągle się go wstydzimy? Czemu załamujemy się, kiedy on nadchodzi?". Przeczytaj najnowszą recenzję książki "Mój przyjaciel kryzys"!

Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.