Konferencja „Sukces TO JA” w Trójmieście już 7 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 7 kwietnia w gdyńskim hotelu Mercure, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej kobiet, zainicjowany przez Sukces Pisany Szminką i firmę Coca-Cola. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić własną firmę.
W ramach wydarzenia odbędą się warsztaty w dwóch obszarach tematycznych:
- JA-biznes – odpowiadające na potrzeby kobiet planujących założyć własną działalność oraz
- JA-kariera – opracowane z myślą o kobietach poszukujących pracy lub chcących ją zmienić.

Warsztaty poprowadzą przedsiębiorcy i praktycy biznesu oraz eksperci w dziedzinie rekrutacji i rozwoju karier. W programie także najnowszy Power Speech Olgi Kozierowskiej pt. „Mój Przyjaciel Kryzys”.
SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg
Warsztaty „Sukces TO JA” odbyły się już w Warszawie, Katowicach, Bydgoszczy i Radomiu. Uczestniczyło w nich blisko 500 kobiet, a średnia ocena wydarzenia wyniosła 9,8 w skali do 10.

Trójmiejska konferencja w ramach programu ,,Sukces TO JA” odbędzie się już 7 kwietnia
w hotelu Mercure Centrum w Gdyni, w godzinach 8:30 – 16:30. Udział w konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Aby wziąć udział należy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.

Z raportu  ‘Praca i przedsiębiorczość kobiet – potencjał do wykorzystania w Polsce’ przygotowanego na zlecenie firmy Coca-Cola wynika, że wskaźnik aktywności zawodowej Polek wynosi obecnie jedynie 61,4%. To mniej niż średnia w krajach UE. Dlatego też tak ważne są działania wpierające aktywność kobiet na rynku pracy zarówno w obszarze kariery jak i przedsiębiorczości. Program „Sukces TO JA” powstał z myślą, aby odpowiadać na te potrzeby. Powstał z myślą o kobietach, które chcą zmiany w swoim życiu, ale potrzebują pomocy w realizacji tych planów. Podczas spotkania w Trójmieście zaprezentujemy praktyczne wskazówki i umiejętności, które są niezbędne zarówno dla kobiet pracujących w firmach lub poszukujących pracy, ale i tych chcących prowadzić biznes. To porcja wiedzy, która została staranie dobrana w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia z pracy z kobietami i dla kobiet.

- Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką

Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy oraz szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe.
_MGL4137 (1).jpg
W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Ewa Foley ceniona promotorka pozytywnego życia, Marzena Chełminiak dziennikarka radiowa oraz life coach, Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Ewa Jarczewska-Gerc doktor nauk humanistycznych z Uniwersytetu SWPS, Dorota Stasikowska-Woźniak założycielka Dress for Success Poland, Jarosław Gibas socjolog, autor wielu książek z zakresu inteligencji emocjonalnej i psychologii rozwoju, Marcin Osman, przedsiębiorca i autor książek o biznesie m.in. ,,Biznes ci ucieka", Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”, Aneta Wątor ekspert od metody Keizen oraz Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką.
Untitled design (1).png
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

_MGL3686.jpg

_MGL3790.jpg

_MGL4136.jpg

grafika | 19 MB

_MGL4182.jpg

SUKCES_TO_JA_LOGO.pdf

pdf | 884 KB

Raport_Praca i przedsiębiorczość kobiet_small.pdf

pdf | 2,4 MB

Informacja prasowa - Sukces to JA_Konferencja Trójmiasto.docx

docx | 2,43 MB

Aktywizujemy Warszawianki!

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Elblągu już 11 maja!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 11 maja w Hotelu Elbląg, odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami i praktykami biznesu dedykowane kobietom pragnącym założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Rzeszowie już 20 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 20 kwietnia w Hotelu Rzeszów, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

Olga Kozierowska gościem w wieczornym wydaniu WidziMiSię

O kryzysach i nie tylko Olga Kozierowska dyskutowała na antenie Polsat News 2 z Mariuszem Rokosą i Jowitą Michalską.