Konferencja „Sukces TO JA” w Krakowie już 30 marca!

Published

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 30 marca w krakowskim hotelu Qubus, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej kobiet, zainicjowany przez Sukces Pisany Szminką i firmę Coca-Cola. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą.
W ramach wydarzenia odbędą się warsztaty w dwóch obszarach tematycznych :  JA-biznes – odpowiadające na potrzeby kobiet planujących założyć własną działalność oraz JA-kariera – opracowane z myślą o kobietach poszukujących pracy lub chcących ją zmienić.
Warsztaty poprowadzą praktycy biznesu i eksperci w dziedzinie rekrutacji oraz rozwoju karier. W programie także Power Speech Olgi Kozierowskiej pt. „Mój Przyjaciel Kryzys”.
Warsztaty „Sukces TO JA” odbyły się już w Warszawie, Katowicach, Bydgoszczy i Radomiu. Uczestniczyło w nich blisko 500 kobiet, a średnia ocena wydarzenia wyniosła 9,8 w skali do 10.
Małopolska konferencja w ramach programu ,,Sukces TO JA” odbędzie się już 30 marca
w hotelu Qubus w Krakowie, w godzinach 8:30 – 16:30. Udział w konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsce jest ograniczona. Aby wziąć udział należy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.
"Wg raportu  ‘Praca i przedsiębiorczość kobiet – potencjał do wykorzystania w Polsce’ przygotowanego na zlecenie firmy Coca-Cola, aż 4 na 10 Polek w wieku produkcyjnym nie pracuje i nie szuka pracy. Problem ten dotyczy szczególnie kobiet poniżej 24. roku życia oraz z grupy 55+. Dlatego też tak ważne są działania wpierające aktywność kobiet na rynku pracy zarówno w obszarze kariery jak i przedsiębiorczości. Program „Sukces TO JA” powstał z myślą, aby odpowiadać na te potrzeby. Powstał z myślą o kobietach, które chcą zmiany w swoim życiu, ale potrzebują pomocy w realizacji tych planów. Podczas spotkania w Krakowie zaprezentujemy praktyczne wskazówki i umiejętności, które są niezbędne zarówno dla kobiet pracujących w firmach lub poszukujących pracy, ale i tych chcących prowadzić biznes. To porcja wiedzy, która została staranie dobrana w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia z pracy z kobietami i dla kobiet”– mówi Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką.
_MGL4137 (1).jpg
Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy i szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe.
SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg
W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Ewa Foley ceniona promotorka pozytywnego życia, Marzena Chełminiak dziennikarka radiowa oraz life coach, Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Ewa Jarczewska-Gerc doktor nauk humanistycznych z Uniwersytetu SWPS, Dorota Stasikowska-Woźniak założycielka Dress for Success Poland, Jarosław Gibas socjolog, autor wielu książek z zakresu inteligencji emocjonalnej i psychologii rozwoju, Marcin Osman, przedsiębiorca i autor książek o biznesie m.in. ,,Biznes ci ucieka", Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”, Aneta Wątor ekspert od metody Keizen oraz Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką.
Untitled design (1).png
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

Copy as a Plain Text

Attachments

Download All

Informacja prasowa - Sukces to JA_Konferencja Kraków.docx

docx | 2.43 MB

_MGL3686.jpg

image | 15.4 MB

Backgrounder_Raport.docx

docx | 2.29 MB

_MGL4137.jpg

image | 17.3 MB

Related Stories
A właśnie, że tak! #StaćMnieNaSukces – dlaczego kobiety wątpią w swoje prawo do sukcesu?

ago

- To będzie początek rewolucji. Rewolucji w kobiecych głowach – zapowiada Olga Kozierowska, inicjatorka projektu. Ruszyła ogólnopolska  kampania  społeczna pod hasłem #StaćMnieNaSukces. Jej organizatorem jest Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką, a jej głównym celem uświadomienie kobietom,  że nazbyt często ulegają stereotypom, które ograniczają je w drodze do samorealizacji. W przedsięwzięcie zaangażowały się do tej pory, m.in.: Dorota Wellman, Grażyna Torbicka, Karolina Szostak, Małgorzata Marczewska, Agata Młynarska, Tatiana Mindewicz-Puacz, Magdalena Rigamonti, Paulina Smaszcz–Kurzajewska, Beata Tadla, Omenaa Mensah, Gabi Drzewiecka, Olga Kwiecińska i wiele, wiele innych kobiet. A to dopiero początek.
Bezpłatne warsztaty Sukces TO JA w Trójmieście

ago

26 października 2017 r. w Gdańsku odbędzie się bezpłatny warsztat dla kobiet w ramach programu „Sukces TO JA”. Program skierowany jest do kobiet chcących powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up.
Aktywizujemy Warszawianki!

ago

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

ago

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.

Konferencja „Sukces TO JA” w Trójmieście już 7 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 7 kwietnia w gdyńskim hotelu Mercure, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.