Bezpłatne warsztaty dla kobiet w Radomiu!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA” 7 lutego 2017 roku w radomskim hotelu Aviator odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami dla kobiet chcących założyć własną firmę. Uczestniczki otrzymają kompleksową wiedzę z zakresu tworzenia biznesplanu, analizy finansowej, poszukiwania finansowania oraz posługiwania się językiem korzyści w kontaktach z klientami i partnerami biznesowymi. Na wydarzenie zaprasza organizator Sukces Pisany Szminką oraz partner programu firma Coca-Cola.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej Polek. Oparty jest na dwóch głównych obszarach, tj. poszerzaniu kompetencji i wiedzy oraz umożliwieniu wymiany doświadczeń i znalezienia inspiracji do sięgania po więcej. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up. Program jest realizowany pod Honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. Do tej pory konferencje ,,Sukces TO JA” zebrały blisko 200 uczestniczek zarówno w Warszawie oraz w Katowicach. Teraz nadszedł czas na Radom.
W ramach programu „Sukces TO JA” już 7 lutego 2017 roku w hotelu Aviator (ul. Malczewskiego 18) w godzinach 9:00-16:00 odbędą się bezpłatne warsztaty JA-Biznes. „Podczas spotkania w Radomiu uczestniczki wydarzenia będą miały okazję zdobyć praktyczne informacje i kompetencje, które są niezbędne dla kobiet pragnących założyć własny biznes. To porządna dawka wiedzy, inspiracji oraz motywacji staranie dobrana w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia w pracy z kobietami i dla kobiet.” – mówi Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką. W programie wydarzenia znajdują się warsztaty z tworzenia biznesplanu, analizy finansowej firmy czy wykorzystania w komunikacji języka korzyści.
„Chcemy przekazać paniom praktyczną wiedzę o tym, jak z powodzeniem rozpocząć swój biznes, podpowiedzieć najlepsze rozwiązania i zaprezentować instrumenty wspierające młodych przedsiębiorców. Nie zabraknie cennych informacji, gdzie można szukać finansowania na rozwój działalności biznesowej”– powiedziała Anna Solarek, dyrektor kontaktów zewnętrznych i komunikacji w Coca-Cola Poland Services, partnera programu.
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Liczba miejsc jest ograniczona.
Aby wziąć udział wystarczy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.
Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy i szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe. Program „Sukces TO JA” jest realizowany pod patronatem Ministerstwa Rozwoju.
Radom.png
W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Aleksander Widera, przedsiębiorca i ekspert ds. finansowania działalności, Marta Małecka-Krajewska, trenerka i konsultantka z doświadczeniem biznesowym, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką oraz Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”.
logotyp-sukcespisanyszminka-basic.jpg
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola_logo.jpg
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg

sukcestoja_001a__21_.jpg

sukcestoja_001a__14_.jpg

logotyp-sukcespisanyszminka-basic.jpg

sukcestoja_015.jpg

sukcestoja_009.jpg

sukcestoja_001a__29_.jpg

Coca-Cola_logo.jpg

Informacja prasowa - Sukces to JA_Konferencja Radom.docx

docx | 2,43 MB

Aktywizujemy Warszawianki!

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Elblągu już 11 maja!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 11 maja w Hotelu Elbląg, odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami i praktykami biznesu dedykowane kobietom pragnącym założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Rzeszowie już 20 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 20 kwietnia w Hotelu Rzeszów, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

Zmiany w gronie finalistek Bizneswoman Roku

Do finału w kategorii Moja Firma przychody powyżej 4 mln złotych wchodzi Natalia Bogdan – założycielka i Prezes Zarządu firmy Jobhouse.