Bezpłatne warsztaty dla kobiet w Radomiu!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA” 7 lutego 2017 roku w radomskim hotelu Aviator odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami dla kobiet chcących założyć własną firmę. Uczestniczki otrzymają kompleksową wiedzę z zakresu tworzenia biznesplanu, analizy finansowej, poszukiwania finansowania oraz posługiwania się językiem korzyści w kontaktach z klientami i partnerami biznesowymi. Na wydarzenie zaprasza organizator Sukces Pisany Szminką oraz partner programu firma Coca-Cola.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej Polek. Oparty jest na dwóch głównych obszarach, tj. poszerzaniu kompetencji i wiedzy oraz umożliwieniu wymiany doświadczeń i znalezienia inspiracji do sięgania po więcej. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up. Program jest realizowany pod Honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. Do tej pory konferencje ,,Sukces TO JA” zebrały blisko 200 uczestniczek zarówno w Warszawie oraz w Katowicach. Teraz nadszedł czas na Radom.
W ramach programu „Sukces TO JA” już 7 lutego 2017 roku w hotelu Aviator (ul. Malczewskiego 18) w godzinach 9:00-16:00 odbędą się bezpłatne warsztaty JA-Biznes. „Podczas spotkania w Radomiu uczestniczki wydarzenia będą miały okazję zdobyć praktyczne informacje i kompetencje, które są niezbędne dla kobiet pragnących założyć własny biznes. To porządna dawka wiedzy, inspiracji oraz motywacji staranie dobrana w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia w pracy z kobietami i dla kobiet.” – mówi Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką. W programie wydarzenia znajdują się warsztaty z tworzenia biznesplanu, analizy finansowej firmy czy wykorzystania w komunikacji języka korzyści.
„Chcemy przekazać paniom praktyczną wiedzę o tym, jak z powodzeniem rozpocząć swój biznes, podpowiedzieć najlepsze rozwiązania i zaprezentować instrumenty wspierające młodych przedsiębiorców. Nie zabraknie cennych informacji, gdzie można szukać finansowania na rozwój działalności biznesowej”– powiedziała Anna Solarek, dyrektor kontaktów zewnętrznych i komunikacji w Coca-Cola Poland Services, partnera programu.
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Liczba miejsc jest ograniczona.
Aby wziąć udział wystarczy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.
Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy i szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe. Program „Sukces TO JA” jest realizowany pod patronatem Ministerstwa Rozwoju.
Radom.png
W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Aleksander Widera, przedsiębiorca i ekspert ds. finansowania działalności, Marta Małecka-Krajewska, trenerka i konsultantka z doświadczeniem biznesowym, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką oraz Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”.
logotyp-sukcespisanyszminka-basic.jpg
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola_logo.jpg
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg

sukcestoja_001a__21_.jpg

sukcestoja_001a__14_.jpg

logotyp-sukcespisanyszminka-basic.jpg

sukcestoja_015.jpg

sukcestoja_009.jpg

sukcestoja_001a__29_.jpg

Coca-Cola_logo.jpg

Informacja prasowa - Sukces to JA_Konferencja Radom.docx

docx | 2,43 MB

A właśnie, że tak! #StaćMnieNaSukces – dlaczego kobiety wątpią w swoje prawo do sukcesu?

- To będzie początek rewolucji. Rewolucji w kobiecych głowach – zapowiada Olga Kozierowska, inicjatorka projektu. Ruszyła ogólnopolska  kampania  społeczna pod hasłem #StaćMnieNaSukces. Jej organizatorem jest Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką, a jej głównym celem uświadomienie kobietom,  że nazbyt często ulegają stereotypom, które ograniczają je w drodze do samorealizacji. W przedsięwzięcie zaangażowały się do tej pory, m.in.: Dorota Wellman, Grażyna Torbicka, Karolina Szostak, Małgorzata Marczewska, Agata Młynarska, Tatiana Mindewicz-Puacz, Magdalena Rigamonti, Paulina Smaszcz–Kurzajewska, Beata Tadla, Omenaa Mensah, Gabi Drzewiecka, Olga Kwiecińska i wiele, wiele innych kobiet. A to dopiero początek.
Bezpłatne warsztaty Sukces TO JA w Trójmieście

26 października 2017 r. w Gdańsku odbędzie się bezpłatny warsztat dla kobiet w ramach programu „Sukces TO JA”. Program skierowany jest do kobiet chcących powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up.
Aktywizujemy Warszawianki!

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.

Zmiany w gronie finalistek Bizneswoman Roku

Do finału w kategorii Moja Firma przychody powyżej 4 mln złotych wchodzi Natalia Bogdan – założycielka i Prezes Zarządu firmy Jobhouse.