Bezpłatne warsztaty o prowadzeniu własnego biznesu już 27 stycznia w Bydgoszczy!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA” 27 stycznia 2017 roku w bydgoskim hotelu Holiday Inn odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami dla kobiet chcących założyć własną firmę. Uczestniczki otrzymają kompleksową wiedzę o tym, jak założyć firmę, jak stworzyć model biznesowy, a także gdzie szukać finansowania na start działalności. Na wydarzenie zaprasza organizator Sukces Pisany Szminką oraz partner programu firma Coca-Cola.

„Sukces TO JA” to kompleksowy program wzmacniania aktywności zawodowej kobiet. Oparty jest na dwóch głównych obszarach, tj. poszerzaniu kompetencji i wiedzy oraz umożliwieniu wymiany doświadczeń i znalezienia inspiracji do sięgania po więcej. Program dedykowany jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy, znaleźć lepszą pracę lub zdobyć wiedzę i kompetencje niezbędne do tego, by założyć i prowadzić działalność gospodarczą bądź start-up. Program jest realizowany pod Honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. Do tej pory konferencje ,,Sukces TO JA” zebrały blisko 200 uczestniczek zarówno w Warszawie oraz w Katowicach. Teraz nadszedł czas na Bydgoszcz.
W ramach programu „Sukces TO JA” już 27 stycznia 2017 roku w hotelu Holiday Inn (ul. Grodzka 36) w godzinach 9:00-16:00 odbędą się bezpłatne warsztaty JA-Biznes.

Podczas spotkania w Bydgoszczy uczestniczki wydarzenia będą miały okazję zdobyć praktyczne informacje i kompetencje, które są niezbędne dla kobiet pragnących założyć własny biznes. To dawka wiedzy, która została staranie dobrana z myślą o mieszkankach Bydgoszczy oraz w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenia w pracy z kobietami i dla kobiet w Sukcesie Pisanym Szminką” – mówi Olga Kozierowska, twórczyni Sukcesu Pisanego Szminką.

W programie warsztaty z tworzenia modelu biznesowego, poszukiwania źródła finansowania, wykorzystania języka korzyści oraz komunikacji online z klientem.

Chcemy przekazać paniom praktyczną wiedzę o tym, jak z powodzeniem rozpocząć swój biznes, podpowiedzieć najlepsze rozwiązania i zaprezentować instrumenty wspierające młodych przedsiębiorców. Nie zabraknie cennych informacji, gdzie można szukać finansowania na rozwój działalności biznesowej” - powiedziała Anna Solarek, dyrektor kontaktów zewnętrznych i komunikacji w Coca-Cola Poland Services, partnera programu.

Uczestniczki warsztatów będą miały okazję dowiedzieć się o dostępnych funduszach unijnych bezpośrednio od ekspertów - przedstawicieli Punku Informacyjnego Funduszy Unijnych.

Udział w warsztatach jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona. Aby wziąć udział należy się zarejestrować na www.sukcestoja.pl.
SUKCES_TO_JA_LOGO.jpg
Na program „Sukces TO JA” oprócz bezpłatnych konferencji i warsztatów składa się także kompleksowy portal wiedzy dedykowany kobietom www.sukcestoja.pl, na którym znajdują się wideo-szkolenia, interaktywne wykłady i ćwiczenia, pigułki wiedzy i szereg innych narządzi pozwalających w krótkim czasie opanować niezbędne kompetencje zawodowe.

W projekt zaangażowało się wielu ekspertów, którzy pragną dzielić się wiedzą, inspirować i motywować innych do działania. Są wśród nich: Joanna Ceplin, ekspert ds. skutecznej komunikacji w social media, twórczyni markaonline.pl, Aleksander Widera, przedsiębiorca i ekspert ds. finansowania działalności, Olga Zarachowicz ekspert w obszarach HR i negocjacji, Olga Kozierowska założycielka organizacji Sukces Pisany Szminką oraz Dominika Nawrocka, przedsiębiorczyni i autorka książki ,,Kobieta i pieniądze”.
Untitled design (1).png
Sukces Pisany Szminką jest pierwszą w Polsce organizacją, która kompleksowo wspiera i promuje działania kobiet w  obszarach nauki, kultury i biznesu. Została utworzona w 2008 roku z inicjatywy Olgi Kozierowskiej. Misją Sukces Pisanego Szminką jest inspirowanie kobiet do podejmowania odważnych działań, spełniania marzeń, nagłaśnianie ich sukcesów w mediach oraz dostarczanie fachowej wiedzy, niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego. Więcej informacji znajduje się na stronie: www.sukcespisanyszminka.pl
Coca-Cola Poland Services to spółka-córka The Coca-Cola Company, właściciela wiodących marek napojów bezalkoholowych, obecnych w ponad 200 krajach świata. Wśród marek firm dostępnych na naszym rynku znajdują się: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, napój izotoniczny Powerade, soki, nektary i napoje owocowe Cappy, wody mineralne Kropla Beskidu, Kropla Delice, napoje Kropla oraz herbaty mrożone Nestea. Firmy z systemu Coca-Cola są liderem na polskim rynku napojów bezalkoholowych i zatrudniają 2700 osób. Od 1991 r. firmy te zainwestowały w Polsce ponad 500 milionów dolarów. Coca-Cola prowadzi szerokie działania w obszarze zaangażowania społecznego, m.in. na rzecz ochrony zasobów wodnych, wspierania młodych oraz aktywizacji zawodowej kobiet. Globalnie firma prowadzi program 5by20 mający na celu aktywizowanie zawodowo 5 mln kobiet na całym świecie do roku 2020, którego polską edycję uruchomiono w 2016 r.

sukcestoja_001a (21).jpg

sukcestoja_009.jpg

sukcestoja_001a (29).jpg

sukcestoja_001a (54).jpg

sukcestoja_001a (14).jpg

sukcestoja_015.jpg

logotyp-sukcespisanyszminka-basic.jpg

Sukces to JA_Konferencja Bydgoszcz.docx

docx | 2,43 MB

Coca-Cola_logo.jpg

Aktywizujemy Warszawianki!

Już 28 i 29 września w Warszawie, odbędą się praktyczne warsztaty dla kobiet w dwóch obszarach: Praca i Własny Biznes. Warsztaty organizuje Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką w ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!Konferencja „Sukces TO JA” w Poznaniu już 18 maja!

18 maja na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu odbędzie się ostatnia konferencja w ramach pierwszej edycji ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”. Wydarzenie dedykowane jest kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Elblągu już 11 maja!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 11 maja w Hotelu Elbląg, odbędą się bezpłatne warsztaty z ekspertami i praktykami biznesu dedykowane kobietom pragnącym założyć własną firmę. Udział jest bezpłatny.
Bezpłatne warsztaty dla kobiet „Sukces TO JA” w Rzeszowie już 20 kwietnia!

W ramach ogólnopolskiego programu aktywizacji zawodowej kobiet „Sukces TO JA”, 20 kwietnia w Hotelu Rzeszów, odbędzie kolejna konferencja dedykowana kobietom chcącym powrócić na rynek pracy lub założyć własną firmę. Udział w programie jest bezpłatny.

Znamy już finalistki VIII edycji konkursu Bizneswoman Roku!

Właśnie zakończył się pierwszy etap konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku. Oznacza to, że wyłonione zostały finalistki w 7 kategoriach. O tym, kto zdobędzie tytuł Bizneswoman Roku 2016, w każdej z kategorii, dowiemy się podczas gali finałowej 9 marca b.r.