Czy kobiety potrzebują wsparcia w biznesie?

Przedsiębiorczość kobiet w Polsce nadal zdaje się być niedoceniana. O tym, jaki powinno wspierać się kobiece biznesy opowiada Olga Kozierowska.

Kobiety zdobywają liczącą się pozycję w kolejnych obszarach. Również w biznesie jest ich coraz więcej – zakładają firmy, zarządzają zespołami, prowadzą ważne projekty. Pomimo tego o ich sukcesach nadal w mediach słyszy się rzadko. Jak to zmienić? Jak wesprzeć kobiety? Jak namówić je do nagłaśniania swoich sukcesów? Na te pytania odpowiada Olga Kozierowska w wywiadzie dla Media Planet. Przeczytaj koniecznie!

Nagłaśniajmy sukcesy kobiet - Poradnik biznesu

Dziś wiele kobiet, zwłaszcza tych młodszych nie chce już pracować dla kogoś. Wolą zakładać własne firmy, a globalizacja i nowe technologie dają im ogromne możliwości. Swój produkt lub usługę możemy sprzedawać na całym świecie – w Europie, Australii albo w Azji. Rynek nie tworzy żadnej bariery. To, czego kobiety teraz potrzebują, to wiedza i narzędzia, by ruszyć z miejsca.

OLGA KOZIEROWSKA

O Oldze Kozierowskiej
Mówczyni motywacyjny, bizneswoman i dziennikarka. Inicjatorka wsparcia i promocji kobiet w Polsce w życiu społecznym i gospodarczym. Od lat szkoli, motywuje i wspiera rozwój zawodowy i duchowy Polek. Posiada wieloletnie doświadczenie w biznesie, które zdobywała pracując w międzynarodowych korporacjach (Unilever, KLM, DPD i GeoPost), a następnie rozwijając swoje dwie firmy. Stworzyła pierwszą w Polsce organizację i portal kompleksowo wspierające rozwój kobiet pod nazwą Sukces Pisany Szminką. Z wykształcenia jest ekonomistką. Uzyskała tytuł MIAB studiując na uczelniach w Anglii i Holandii. Więcej na www.sukcespisanyszminka.pl

Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes

O wspieraniu kobiet w biznesie, najnowszych wynikach badań Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką i stereotypach panujących w społeczeństwie opowiadała Olga Kozierowska w wywiadzie dla Marketing i Biznes.
Olga Kozierowska i Ambasador Australii Paul Wojciechowski gośćmi Jarosława Kuźniara w „Onet Rano.”

„Tworząc bariery dla kobiet źle na tym wychodzimy”. O życiu zawodowym Polek i Australijek w porannym wydaniu programu Jarosława Kuźniara rozmawiała Olga Kozierowska i Paul Wojciechowski – Ambasador Australii w Polsce.
Olga Kozierowska w gronie Inspiratorów Biznesu 2017!

Współzałożycielka Fundacji  Sukcesu Pisanego Szminką – Olga Kozierowska, od wielu lat prowadząca działania wspierające kobiety w realizacji ich potencjału, znalazła się gronie nagrodzonych prestiżowym wyróżnieniem „Inspiratorzy Biznesu” 2017. Została doceniona między innymi za największy w Polsce program aktywizacji zawodowej kobiet Sukces TO JA, który Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką realizuje przy wsparciu The Coca-Cola Foundation.
Recenzja "Mój przyjaciel kryzys" na booksmylove.pl

"Każdy z nas w swoim życiu przechodzi kryzys, ale ilu z nas tak naprawdę umie sobie z nim poradzić? Ile osób przyznaje się, że miało kryzys? Czemu ciągle się go wstydzimy? Czemu załamujemy się, kiedy on nadchodzi?". Przeczytaj najnowszą recenzję książki "Mój przyjaciel kryzys"!

Jakie błędy biznesowe najczęściej popełniają Polki?

Żadna z nas nie jest nieomylna, ale zdecydowanej większości błędów da się uniknąć. Olga Kozierowska opowiadała na łamach polek.pl o tym, jak postępować, żeby osiągnąć sukces!